Selektor Crne Gore optimističan pred meč u Zenici: Želimo pobjedu, a očekujem sportsku atmosferu

Miodrag Radulović, selektor nogometne reprezentacije Crne Gore, najavio je duel protiv Bosne i Hercegovine koji se u petak igra u Zenici u okviru 5. kola Lige nacija (B) rekavši da cijeni našu selekciju, ali da želi pobjedu i osvajanje tri boda, prenosi Klix.ba.

On je podsjetio da su spomenute dvije selekcije u dosadašnja tri meča igrale susrete bez pobjednika te da vjeruje kako ovaj put neće biti tako.

“Crna Gora i BIH su igrale tri puta, tri puta nije bilo pobjednika, a siguran sam da ovoga puta neće biti tako. Mi se spremamo da naredne godine, kroz kvalifikacije, izborimo direktan plasman na prvo veliko takmičenje u historiji. To je bila vizija za Ligu nacija koja je u toku. Zahvaljujući igračima, njihovom kvalitetu, požrtvovanju i borbenosti stigla je nagrada, došla je šansa da se već sada izborimo za baraž mečeve, a mi ćemo biti spremni da se borimo i ugrabimo priliku koja nam se ukazala i koju smo zaslužili partijama na terenu”, naglasio je Radulović i nastavio:

“Nama je sada imperativ da ponovimo igru i odnos koji nas je krasio u mjesecu junu. Siguran sam da možemo biti na istom nivou, a u tom slučaju rezultat neće izostati. Očekujem sportsku atmosferu u Zenici, kakva je bila u Podgorici i kakvu bi trebalo da propagiraju sportisti, očekujem pun stadion i veliku borbu na terenu.”

Nakon toga je rekao da u Zenici očekuje da njegov tim dođe do pobjede i osvajanja tri boda, prenosi Klix.ba.

“Moram da naglasim da ništa nećemo rizikovati s povrijeđenim igračima, da su nam potrebni maksimalno spremni i zdravi momci na terenu, a cilj je pobjeda u Zenici”, završio je selektor Crne Gore.

Meč između Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se u petak na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati. Ukoliko naši Zmajevi ostvare pobjedu, onda će i zvanično osvojiti prvo mjesto u grupi i vratiti se u elitnu A Ligu Nacija. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *