Sedam osoba osumnjičeno za izazivanje požara u općini Prozor-Rama

0
680

Policijska stanica Prozor-Rama podnijela je izvješća o počinjenom kaznenom djelu “izazivanje opće opasnosti” Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru protiv sedam osoba zbog osnova sumnje da su tijekom travnja namjerno izazvali više požara na području općine Prozor-Rama.

Policija je rasvijetlila i otkrila više uzroka i počinitelja požara, pa je tako protiv osobe inicijala Š. M. (1969.) iz Heldova podnesena prijava zbog izazivanja požara u mjestu Heldovi, priopćeno je iz MUP-a HNK-a.

Za osobu inicijala A. Dž. (1998) iz Ustirama, također, postoji osnovana sumnja da je namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, izazvavši materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg opsega.

Osoba inicijala M. Dž. (1984.) iz Grevića tereti se da je 7. travnja namjerno izazvao požar koji se raširio po mjestu, dok su dvije osobe inicijala E. H. (1971.) i K. H. (1964.) iz Blace osumnjičene su da su 9. travnja namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša.

Osumnjičene su, također, i dvije osobe iz Prozora inicijala F. Š. (1976.) i M. Š. (1981.) zbog osnovane sumnje da su 10. travnja u mjestu Ščipe prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, stoji u priopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here