Sedam mladih rukometaša Slobode potpisali prve ugovore

0
549

Prije nego štovkrene nova takmičarska sezona Premijer lige BiH, čelnici RK Sloboda potpisali su ugovore sa sedam mladih rukometaša iz vlastitog omladinskog pogona.

Ovim potezom Uprava pokazuje da misli na igrače koji u budućnosti trebaju da čine okosnicu kluba.

Višegodišnje ugovore sa Slobodom potpisali su: Amir Imamović, Renato Čajić, Ismar Bajrić, Tarik Okanović, Mirza Muhedinović, Eldin Vuković i Jasmin Nurkanović.

Radi se o dječacima iz generacije 2004. g. omladinskog pogona RK Sloboda, koji su aktuelni viceprvaci Bosne i Hercegovine.

– Polako se ispunjava naš plan u kojem svake godine želimo promovisati igrače iz vlastitog omladinskog pogona. Mišljenja sam da je ovo od velikog značaja za momke jer će kao 16-godišnjaci trenirati i igrati sa možda najkvalitetnijim igračima u BiH koji su ove godine dovedeni u redove RK Sloboda. Sa sigurnošću tvrdim da će dosta toga naučiti. Ovo je jedan proces u koji ćemo mi uložiti znanje, strpljenje, puno rada i probati stvoriti sve uslove koji su potrebni našoj djeci da izrastu, prije svega, u dobre ljude i kvalitetne rukometaše – poručio je Mirza Bulić, sportski direktor RK Sloboda. (eo)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here