Šećkanović o dokumentarnom filmu “Sok punog srca”

Posebno mjesto u filmu zauzima i porodični život Sakiba Malkočevića, a taj segment je ispričan kroz razgovore sa suprugom Biljanom, te kćerkama Mirnom i Irmom

0
208
Autor filma Almir Šećkanović, Mirna, Biljana i Irma Malkočević, te direktorica Amina Avdić (Foto: The Content)

Dokumentarni film “Sok punog srca”, čija je premijera zakazana za petak, 25. novembra u BKC-u Tuzla, posvećen je životu i sportskoj karijeri Sakiba Malkočevića, igrača i trenera, te najuspješnijeg fudbalskog selektora u Bosni i Hercegovini.

Autor filma, Almir Šećkanović, pokušao je na dokumentaristički način ispričati priču o životu Sakiba Malkočevića, od njegove mladosti i prvih fudbalskih koraka načinjenih u rodnoj Lipnici, preko vremena provedenog u dresu tuzlanske Slobode, do fenomenalnih uspjeha ostvarenih sa nacionalnom U-17 reprezentacijom.

Posebno mjesto u filmu zauzima i porodični život Sakiba Malkočevića, a taj segment je ispričan kroz razgovore sa suprugom Biljanom, te kćerkama Mirnom i Irmom.

“Sakib Malkočević je najdugovječniji kapiten Slobode i čovjek koji je u proteklih trideset godina podario neke od najljepših trenutaka navijačima Slobode. On je bio trener u dva evropska nastupa Slobode početkom 2000-tih | godina, a vodio je klub i do dva finala Kupa BiH, U svemu tome možemo pronaći inspiraciju za ovaj film, ali najveća inspiracija dolazi od činjenice da je Sakib bio dobar čovjek, insan, neposredan u odnosu sa poznanicima i navijačima, omiljen širom Bosne i Hercegovine. I u teškim vremenima, kada je bio bolestan, Sakib nije odustajao od ljudi, davao im je punu pažnju i svoje emocije – kazao je uoči tuzlanske premijere Almir Šečkanović, autor filma “Sod punog srca” za Balans.co.ba.

Film je rađen u produkciji Medijske kuće “The Content” s kreativnom direktoricom Aminom Avdić. (TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here