Šećerbegović: Večeras sam uradio ono što sam trebao prije dvije godine!

Fudbalski klub Sloboda današnjim porazom od Željezničara (1:2) izgubio je i posljednju šansu da ostane u Premijer ligi BiH.

Na zvaničnoj klupskoj stranici se tim povodom javnosti obratio predsjednik Upravnog odbora Slobode Elmir Šećerbegović.

Njegovo obraćanje prenosimo u potpunosti:

“Želim ovim putem da se javno izvinim navijačima i simpatizerima FK Sloboda za rezultatski fijasko koji smo doživjeli u ovoj sezoni. Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati sa jednog na drugog. Igrači će reći da finansijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uslove za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali sa dovoljno velikim budžetom, dok će ostali sleći ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe.

Međutim, ovom prilikom želim da im pomognem i poručim da ja kao predsjednik neću tražiti krivicu u njima, niti tražiti njihovu odgovornost, jer sam ja kao najodgovornija osoba dopustio sve gore navedeno. Također, dopustio sam da igrački kadar živi pod strahom od utakmica, da treneri po parkinzima bježe i ne javljaju se sedmicima, da pola radne zajednice ima problema sa alkoholom, da se rade eksperimenti sa igračkim i stručnim kadrom, da moram spašavati njihovo psihičko stanje onemogućavanjem komentarisanja klupskih objava na društvenim mrežama.

Zbog svega navedenog moram snositi odgovornost, pogotovo kada sam već prije godinu i šest mjeseci primjetio te pojave, a ostao sam i dalje dio te priče. Treba napomenuti da krivce za današnji scenarij ne treba tražiti u očito dogovorenom posljednjem kolu Premijer lige BiH (ko imalo prati fudbal neka pregleda snimke), a pogotovo ne u ekipi Željezničara čiji su igrači i navijači dostojanstveno predstavili svoj klub. Sami smo se doveli u ovu situaciju, koja traje posljednjih godina, pa krivimo sve i svakoga osim sami sebe.

Na kraju, navijačima koji su u posljednjim kolima i pored svog razočarenja pokazali svoju ljubav prema klubu, mnogo hvala. Vrhunac je bio danas i neka niko se ne usudi da kaže da nismo imali podršku.

Zbog svega navedenog sam večeras uradio ono što sam trebao još prije 2 godine. Potpisao sam raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice, koja je svojim radom, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju.

Na kraju i najvažnije, predao sam svoj mandat nazad klupskoj skupštini koja će ocijeniti moj i rad Upravnog odbora.

Molim vas primite moje duboko izvinjenje”.

Podijeli

2 0 komentara

  1. A zašto nisi podnio neopozivu ostavku? Zar i u snu možeš pomisliti da bi ti mogao i dalje voditi klub koji si uništio? Čuj dvije godine znaš za haos u klubu i tek sad to iznosiš u javnost!? Pa zar to nije dovoljan razlog da nestaneš iz tuzlanskog sporta. Šta bi s transparentnošću koju si često spominjao? Klasični primjer kako dijete uspješnog fudbalera ne zna – ni u fudbalu (dok je igrao), a ni u organizaciji kluba (kojeg je uništio)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *