Šećerbegović: Imamo mlađu ekipu nego prošle sezone, ali ne i lošiju

Predsjednik Upravnog odbora tuzlanske Slobode, Elmir Šećerbegović, govorio je na današnjoj konferenciji za novinare o urađenom u minulom razdoblju, te o planovima za naredni period, posebno apostrofirajući start nove u Premijer ligi BiH.

Šećerbegović: U kontinuitetu se ove godine izmiruju plaće igračima i uposlenicima (Foto: Darko Zabuš)

Rekao je da klub, na čijem je čelu izbjegao je scenario kakav je doživio Čelik, ali da unatoč tome što je Sloboda u dosta stabilnoj finansijskoj situaciji, ništa još nije sigurno.

– Ne znači da se scenario kao za Čelik neće desiti ako ne budemo radili kako treba, ali za sada smo u mirnijoj luci i odlika toga je bila činjenica da smo dobili licencu na prvostepenoj komisiji. Uspjeli smo u velikoj mjeri smanjiti dugove uplatama i dogovorenim reprogramom. Krivulja zaduživanja ide silaznom putanjom i krajem iduće godine vjerujem da ćemo biti na nuli – kaže Šećerbegović.

Dodao je da trenutno postoje dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, povjeriocima, ali i na osnovu sudskih presuda, ali će se to u dogledno vrijeme iznivelisati. Bitno je, rekao je, da je Sloboda u kontinuitetu u prvih pet mjeseci vršila uplate prema uposlenicima i igračima.

Što se nove sezone tiče, do početka Premijer lige ostalo je mjesec dana, ali još postoje neke dileme vezane za epidemiološku situaciju u državi.

-Nova sezona je pred nama, ali je zbog epidemiološke situacije i dalje upitna. Još ne znamo da li ćemo igrati pred publikom ili ne. U konačnici, ukoliko navijača ne bude na stadionima nekome će to biti mana, a nekome prednost – rekao je predsjednik UO Slobode, te napomenuo da Sloboda trenutno ima dosta jeftiniju ekipu nego prošle godine, ali da na terenu njihova vrijednost nije lošija.

– Imamo relativno mladu ekipu, ali ne i neiskusnu i nekvalitetnu. Sedam juniora potpisalo je prve profesionalne ugovore, ali ćemo balansirati između iskustva i mladosti. Nećemo dovoditi igrače od kojih nećemo imati koristi – zaključio je Šećerbegović.

Sloboda je, kazao je, pustila u prodaju članske kartice koje će koštat će 25 maraka, a predviđene su još neke beneficije za vlasnike godišnjih karata. (mp, Fena, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *