Sead Džafić ipak ostaje načelnik sa samo pet glasova više od Kulanića iz SDA

Saga o izboru načelnika Kalesije večeras je okončana nakon jednomjesečne napetosti.

Centralna izborna komisija BiH poslije svih procedura mandat je dodijelila Seadu Džafiću koji je od protukandidata Zijada Kulanića iz SDA imao samo pet glasova više.

Na večerašnjoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH potvrđeni su rezultati lokalnih izbora u našoj zemlji za skoro sve općine i gradove u BiH, a prema zvaničnoj potvrdi mandat načelnika Kalesije pripao je Seadu Džafiću.

Riječ je o kandidatu Nezavisne bh. liste koji je od protukandidata Zijada Kulanića iz SDA imao svega pet glasova više. Džafiću su povjerenje dala 5.572 birača, dok je Kulanić dobio 5.567 glasova.

Izbor načelnika Kalesije na ovogodišnjim lokalnim izborima poprimio je nesvakidašnju dozu napetosti. Pobjedu je prvenstveno proglasio Džafić, da bi mu nakon toga mandat izmakao za samo jedan glas više koji je osvojio Kulanić.

Ali, nakon jučerašnjeg ponovnog prebrojavanja nevažećih glasačkih listića sa jednog biračkog mjesta, Centralna izborna komisija BiH večeras je mandat zvanično dodijelila Džafiću. (kb, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *