SDS nakon 30 godina izgubio Bijeljinu i bez izbora

0
329

Dojučerašnji bastion SDS-a Bijeljina i zvanično je predata u vlast SNSD-u, a SDS najveća opoziciona partija u RS-u i trodecenijska vlast na lokalnom nivou, u Bijeljini više nema niti svog odbornika u lokalnom parlamentu. Nakon što je gotovo cjelokupan gradski odbor SDS-a prešao u novoosnovanu partiju SDS Semberije – Mićo Mićić, uslijedile su i prve smjene gradskih funkcionera.

Nakon tri decenije suverene vladavine SDS je izgubio Bijeljinu. Poslanici SDS-a sada djeluju kao SDS Semberije – Mićo Mićić. Rezime je to burne sjednice lokalnog parlamenta. SDS-ovu poziciju zamjenika gradonačelnika preuzeo je SNSD-a i PDP-ov predsjednik skupštine zamijenjen je SNSD-ovim kadrom.

– U jednu ruku mi je i drago što više neću biti na toj poziciji jer aktuelnu skupštinsku većinu čini 16 ljudi koji su promijenili svoju političku partiju i samim time ova skupština gubi legitimitet i legalitet – kazao je Slaviša Marković, smijenjeni predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Nezvanično, i Marković svoje pravce budućeg djelovanja odavno vidi u okviru SNSD-a. Njegov PDP sa svojih pet odbornika trenutno čini jedinu opoziciju 26 odbornika tzv. “pozicije”. A pozicija, vlast, bit će presudna da Mićića, bivšeg SDS-ovca, dovede na bijeljinski tron nakon lokanih izbora.

– Po meni je mnogo bitnije da smo raspodijelili odgovornost i napravili da se niko ni na koga ne može žaliti, te očekujem da ćemo sve projekte koje budemo radili lakše rješavati – poručio je Mićić.

– Nadam se da će građani osjetiti benefite ovog političkog dogovora – kazao je Aleksandar Đurđević, novoizabarani predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

A građane, opterećene egzistencijalnim problemima, vlast mnogo i ne zanima, kažu nam u anonimnoj anketi:

– Mene to ne interesuje, iskreno ti kažem, uopšte me ne zanima, vodim svoju brigu i to je to.
– Gore ne može biti, ova korona, pa ne možeš ni da zaradiš, nego kako je – tako je.

Odavno su se po principu “samo nek nije gore” građani navikli da žive, a da će biti bolje, slušaju svake druge godine pred izbore. To “bolje” im, kažu, još nije došlo, a nova predizborna obećanja već kucaju na vrata u vidu izbornih letaka.(ftv,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here