SDP: Članovi dobili jasne instrukcije Mašića

0
521

Nekoliko hiljada nezadovoljnih građana danas je protestnom šetnjom od Sebilja do Zgrade zajedničkih institucija BiH iskazalo nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti.

Protesti su protekli mirno i bez ijednog incidenta, a organizovala ih je Paltofrma za progres. Dosta je bilo šutnje moto je okupljanja koje je predvodio Mirsad Hadžikadić, a podršku protestnoj šetnji izrazili su svojim prisustvom i predstavnici drugih stranaka.

Da je ta podrška “drugih stranaka” u slučaju SDP-a puko zavaravanje i mazanje očiju pokazuje prepiska koju smo dobili od čitatelja. U Prepisci na Viberu koji nam je poslala razočarana članica SDP-a vide se jasne instrukcije predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Damira Mašića članstvu da ne idu na proteste.

“Sad sam pričao sa njim, samo predsjednici stranaka idu, nipošto članovi i simpatizeri. Što je logično. Da mi ne guramo masovnošću Hadžikadića.” napisao je Mašić.”On” kojeg u poruci spominje Mašić je najvjerovatnije predsjednik stranke Nermin Nikšić.

Ova prepiska jasan je pokazatelj svog političkog licemjerstva ali i razjedinjenosti opozicije. Sigurno je da bi na mirnim protestima Platforme za progres bilo i više od par hiljada građana da im to partijski nalogodavci nisu zabranili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here