SDA Banovići osuđuje drzak i nehuman potez direktorice Doma zdravlja Munevere Bećarević

1
690
Dom zdravlja Banovići u lokalnom političkom kolu (Foto: Arhiva)

Općinski odbor SDA Banovići osuđuje krajnje drzak i u najmanju ruku neočekivan i nehuman potez direktorice JZU “Dom zdravlja” Banovići Munevere Bećarević (PDA – op.tl), koja je neprijavljivanjem JZU “Dom zdravlja” Banovići na tender za pružanje zdravstvenih usluga RMU “Banovići” d.d. Banovići dovela u pitanje pružanje zdravstvenih usluga za 2800 rudara RMU “Banovići”, čime je kao ljekar na indirektan način pogazila Hipokratovu zakletvu, stoji u danas objavljenom saopćenju za javnost OO SDA Banovići.

Ovo je posebno indikativno obzirom da na posljednoj sjednici Općinsko vijeće nije prihvatilo Plan poslovanja JZU “Dom zdravlja” Banovići za 2021. godinu u kojem su prikazana finansijska sredstva koja će JZU “Dom zdravlja” Banovići ostvariti od pružanja zdravstvenih usluga RMU “Banovići”.

Na ovakav način direkorica JZU “Dom zdravlja” Banovići očito pokušava kroz nepružanje najhumanije usluge rudarima Banovića, uime određenih političkih centara kojima pripada, zloupotrebljavajući funkciju JZU “Dom zdravlja” Banovići, voditi određenu vrstu političke borbe.

Posebno žalosti činjenica da direktorica JZU “Dom zdravlja” Banovići u vrijeme kada se zdravstveni sistem nalazi u finansijski veoma teškom stanju koje je prouzokovano pandemijom COVID-a 19, propušta priliku da osigura dodatne prihode Doma zdravlja koji su u dužem prethodnom periodu bili siguran prihod koji je JZU “Dom zdravlja” ostvarivao na tržištu.

Na ovaj način očito da se želi prvo dovesti JZU Dom zdravlja i 128 zaposlenika JZU “Dom zdravlja” Banovići u finansijski složenu i tešku situaciju gubitkom 300.000 KM sigurnog prihoda i, drugo, želi se proizvesti nezadovoljstvo rudara RMU “Banovići” zbog neosiguravanja pružanja usluga zdravstvene zaštite.

Znamo da direktorica JZU “Dom zdravlja” Banovići Munevera Bećarević zbog prevelikog broja akademskih angažovanja nije u mogućnosti da na kvalitetan način obavlja funkciju direktora JZU” Dom zdravlja” Banovići, ali bez obzira na to pozivamo je da ne dovodi u pitanje i kalkuliše sa zdravljem rudara RMU Banovići kao ni interesima JZU “Dom zdravlja” Banovići i svih 128 njegovih uposlenika, navodi se u saopćenju.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here