SD BiH: Čekamo novu vladu TK i “sunce”, ali ne iz Banovića!

2
886
Sada opozicija - Socijaldemokrati BiH (Foto: Arhiva)

Klub Socijaldemokrata BiH u Skupštini TK ne iznenađuje neprincipijelna politika užeg rukovodstva SDP-a TK, jer mi već odavno znamo da Jasmin Imamović, Dževad Hadžić i Slađan Ilić jedno pričaju građanima dok sasvim dobro sarađuju sa Kukićem, navodi se u današnjem saopćenju za javnost Socijaldemokrata BiH.

Međutim, iznenađuje nas neprincipijelan stav Selima Bešlagića i Naše stranke.
Poslije opštih izbora šira javnost u BIH je upoznata sa principijelnim stavom Jasmina Imamovića i Selima Beslagića koji je bio da ni po koju cijenu ne ulaze u koaliciju sa SDA i PDA.

Tada su zajedno radili na tome da se pobjednički SDP sa 10 mandata pošalje u opziciju, a vlast u TK preda SDA i PDA.

Danas je očito da postoje neki drugi lični interesi i da “sunce iz Banovića” grije jače nego što većina građana TK može i zamisliti.

Vjerovatno zbog tog “sunca iz Banovića” i zbog želje da se po svaku cijenu dočepaju komada vlasti SDP i NS su bili spremni da ne podrže Budžet Tuzlanskog kantona i prateće dokumente i na taj način TK uvedu u najveću poslijeratnu finansijsku krizu.

Politika Socijaldemokrata BiH je prije svega da radimo u interesu građana, da ni po koju cijenu ne smijemo ugroziti finansijsku stabilnost TK kao ni plate zdravstvu, školstvu, policiji, niti da se ugrozi zdravstvena zaštita građana Tuzlanskog kantona. Zbog svega navedenog, predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović kao principijelan i odgovoran čovjek podnio je ostavku na mjesto Predsjednika skupštine TK i na taj način dao veliki doprinos u sprečavanju finansijske blokade Tuzlanskog kantona osmišljene u glavama lidera sarajevsko-banovićke kuhinje.

Novu interesnu (ne)principijelnu koaliciju koju čine (PDA, SDP, SBB i NS) pozivamo da što prije uspostave novu Vladu i otpočnu s radom.

Nadamo se da će, kako kažu iz nove većine, “eksperti” koji će činiti novu Vladu TK učiniti sve da sunce ogrije građane TK, ali ne ono iz Banovića.

Klub SDBiH će u budućem radu u Skupštini TK djelovati kao konstruktivna opozicija i podržati sve ono što je u interesu građana, a isto tako ćemo žestoko kritikovati i biti protiv svega onog što je na štetu građana Tuzlanskog kantona, stoji u saopćenju.

2 Komentari

  1. Vujovic je pokazao sav šljam i bijedu SD.
    Ima vremena da se SD pokaze kao razvoji a ne degradirajuci dio. Da je srece SD bi se ujedinio sa SDPom, ojacao socijalisticku odnosno ljevicarsku poziciju i sa ostalim pravio gradjansku sekularnu drzavu. Lakse im je to i sa PDA nego sa lopovima iz SDA i njihovim satelitima DFom. Ipak PDA ih nece moci unistiti kao sto ce Bake preko OSA i tuzilastva sve ih pohapsiti i potusiti uostalom i Kukica je presudio za rijec “ma ja” bez ikakvog drugog dokaza.
    Sve bez SDA je napredak.

  2. Dobra, i jedina prava, prilika za ovu partiju da se, na objektiviziraniji način, tj. iz opozicije, profilira kao autentičan politički entitet, ili da se potpuno marginalizira, kao i puno drugih “otpadničkih” stranaka prije njih. Biti izvan izvršne vlasti i bez uhljebničke vojske interesdžija, jeste pravi izazov elementarnoj stranačkoj lojalnosti. A, ‘21.g. je i predizborna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here