SBiH: Započnite operativne pripreme za odbranu države od Dodikovih prijetnji!

Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene
Milorad Dodik, najveća prijetnja za stabilnost BiH
Dodik: Kao i uvijek bahat, nadmen, antibosanac i najveća prijetnja stabilnosti BiH – Foto: Arhiva)

Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine da započnu operativne pripreme za odbranu države od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Republika Srpska čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, saopćila je Stranka z BiH.

Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija.

Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podijeli.

Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji.

Pored navedenog, pozivamo Ured visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave, te da o svemu navedenom informiše Vijeće sigurnosti UN-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *