Sattler uručio vrijednu donaciju UKC Tuzla

0
815

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler uručio je danas medicinsku opremu Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, koja uključuje respirator za intenzivnu njegu i anesteziju, te veću količinu zaštitnih odijela i maski.

Nabavku opreme je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći za hitne medicinske potrebe BiH u odgovoru na COVID-19. Oprema je u vrijednosti sedam miliona eura, a progran provodi UNDP BiH. Ambasador Sattler će danas otvoriti i novu zgradu Općinskog suda u Tuzli koja je izgrađena sredstvima Evropske unije.

Tom prilikom, ambasador Sattler će kratko posjetiti zgrade Kantonalnog suda i Kantonalnog Tužilaštva u Tuzli, koje su također obnovljene uz pomoć EU. Ukupna pomoć EU za saniranje zgrada sudova i tužilaštava u cijeloj BiH iznosi 20 miliona eura, s ciljem podrške jačanju vladavine prava u BiH. Tokom posjete, ambasador Sattler će se sastati i sa predstavnicima vlasti Tuzlanskog kantona i grada Tuzla, i posjetiti prostorije ICMP-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here