Šarovićev SDS protiv Mićićevog sporazuma s Dodikom i SNSD-om

0
1136

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) odbacilo je sporazum gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Samo jedan član Predsjedništva SDS-a je glasao protiv te odluke, rekao je novinarima predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Tvrdi da za SDS taj sporazum ne postoji, što je, kako je naveo, primio k znanju i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić.

-Ne postoji mehanizam da SDS Bijeljina nastavi pregovore sa SNSD-om –istakao je Šarović i ponovio da ne postoji mogućnost koalicije SDS-a i SNSD-a, osim možda u Srebrenici.

Šarović je dodao da će Gradski odbor SDS-a Bijeljina na predstojećim izborima imati svog kandidata i da će to biti Mićo Mićić, „ukoliko se on i dalje vidi u ovakvom SDS-u, bez koalicije sa SNSD-om“.

Mićić je jučer rekao da je njegov sporazum sa SNSD-om “ekonomske prirode u korist Bijeljine i Semberije”.

Na sjednici u Banjoj Luci Predsjedništvo SDS-a je zatražilo da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odmah povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH i time, kako je saopćeno, spasi RS od daljnjeg urušavanja i propasti.

-Jasni razlozi i dokazi su slijedeći: NATO je zvanično potvrdio da je BiH u MAP-u i da je Program reformi BiH aktivirao MAP. Stenogramom sa sjednice Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte, potvrđeno je da  je Milorad Dodik znao da potpisuje ANP, samo pod drugim nazivom – naveli su saopćenju.

SDS poziva na javno izvinjenje narodu Republike Srpske „zbog riječi zabilježenih u skandaloznom stenogramu“, gdje se jasno dogovora kako od javnosti sakriti da je potpisan ANP na način da se nazove Program reformi BiH i gdje se govori o “kratkom pamćenju naroda” i omalovažava dostojanstvo svakog čovjeka. (DS, Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here