Šarović o Dodikovim idejama: “On je neozbiljan, ne vidim način da on svoje prijetnje sprovede u djelo…”

Sve radikalnije Dodikove najave mnogi vide i kao zabrinutost zbog najavljenih sankcija, za korumpirane pojedince u BiH

0
253
Šarović: Vrijeme je da SNSD-u zadamo odlučujući udarac (Foto: Arhiva)

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović za Klix.ba je prokomentarisao posljednje opasne najave člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika o povlačenju saglasnosti za Oružane snage BiH, Upravo za indirektno oporezivanje i VSTV.

Jedan od lidera opozicije u bh. entitetu Republika Srpska Mirko Šarović kaže da Milorad Dodik o svojoj novoj inicijativi nije obavio bilo kakve konsultacije ili upoznao institucije.

“Smatram da se tako ne može raditi. Neozbiljno je. Bilo koja inicijativa sa tako visokog mjesta mora se naći prije objave u institucijama. Bojim se da je to samo inicijativa za stranačke svrhe”, smatra Šarović.

Ističe da u ovoj inicijativi ne vidi niti način kako bi se sprovela.

“Pogotovo što su neke nadležnosti prenesene glasovima odnosno dizanjem ruku poslanika SNSD-a u Parlamentu”, dodao.

Na pitanje da li će SDS, pa i ostatak opozicije, glasati “za” Dodikove opasne ideje ako se nađu na sjednici Narodne skupštine RS-a, naš sagovornik kaže da je o tome suviše rano govoriti.

“Prvo treba predlagač da nam objasni detalje inicijative. Sjednica nije ni zakazana i ne zna se da li će je i biti.”

Sve radikalnije Dodikove najave o budućnosti BiH mnogi vide i kao njegovu zabrinutost zbog najavljenih američkih, ali moguće i evropskih sankcija, za korumpirane pojedince u BiH.

Šarović smatra da svako ko je korumpiran mora odgovarati pred domaćin pravosuđem i, naravno, otići iz vlasti.

“Svako ko je korumpiran treba da ide iz vlasti i da odgovara pred zakonom. A Amerika neka radi svoj posao na koji mi i inače ne možemo utjecati. Sve nesreće ovog društva i one koji su do toga doveli treba da budu privođeni pravdi od strane domaćih institucija”, zaključio je predsjednik SDS-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here