Šarović na kraju protesta opozicije u B. Luci iznio nekoliko zahtjeva vlastima

Tražimo od pravosudnih organa i tužilaštava da započnu procesuiranje svih odgovornih za afere "Kiseonik", "Maske", "Respiratori"

0
276
Šarović iznio zahtjeve opozicije (Foto: Arhiva)

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović na kraju večerašnjih protesta opozicije u Banjoj Luci iznio je nekoliko zahtjeva prema vlastima koji u narednom periodu moraju biti ispunjeni.

Šarović je iznio tri zahtjeva koji se odnose na BN televiziju, pokretanje postupka protiv zvaničnika koji su uključeni u aferu “Kiseonik” i brojne druge. Također, predsjednik SDS-a poručio je kako opozicija zahtijeva smjenu ministra zdravstva RS-a Alena Šeranića.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović na kraju protesta u Banjoj Luci iznio je sljedeće zahtjeve:

BN televizija je sinonim za slobodu i zbog toga tražimo od RTRS-a da u roku od 15 dana na isti način u digitalni signal uključi BN kao što je radila i sa ATV-om. U suprotnom, naše je pravo da održimo novi skup, ali pred zgradom RTRS-a sa novim zahtjevima. Protest će trajati dok se naši zahtjevi ne ispune.

Tražimo od pravosudnih organa i tužilaštava da započnu procesuiranje svih odgovornih za afere nastale u vrijeme pandemije – afera “Kiseonik” koja je uzburkala javnost, afera “Maske”, “Respiratori”, tražimo da preduzmu sve da se privedu pravdi odgovorni za afere.

Zahtijevamo smjenu ministra Alena Šeranića kao i momentalnu smjenu UKC RS-a Vlade Džajića kao i svih direktora bolnica koji su postupali mimo zakona i procedura u nabavci kisika

Na kraju protesta u Banjoj Luci, Šarović je uputio i ključnu poruku današnjeg skupa.

“Kada nepravde postane zakon, otpor postaje dužnost”, poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here