Šarović: Migranstka kriza u BiH prijeti da eskalira u naredne dvije sedmice

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da se migrantska kriza u Bosni i Hercegovini BiH usložnjava i da prijeti da eskalira u naredne dvije sedmice.

-Situacija će biti još gora, jer treba pogledati šta se dešava preko granice, u Srbiji, gdje u Loznici i okolini imamo pobune i sigurno možemo da očekujemo ulazak novih 5.000 migranata na našu teritoriju, rekao je Šarović.

Ocijenio je da vlast u Republici Srpskoj (RS) i BiH nema odgovor na migrantsku krizu, saopštila je SDS.

-Dok aktuelna vlast u RS samo kuka nad ovako teškom situacijom, podsjećam da najveći zabilježeni broj migranata nije prelazio 4.500 dok je SDS bila u Savjetu ministara BiH, a sada ih imamo već blizu 10.000, što je povećanje od 100 odsto, naveo je Šarović.

On je kazao da u RS uopšte nije bilo migranata dok je ministar bezbjednosti BiH bio Dragan Mektić iz SDS, a da sada iz dana u dan postoje “drastične situacije sa migrantima i ekscesi” u više gradova u RS.

Šarović je rekao da vlast na nivou BiH, a posebno predstavnici RS u bh. institucijama koji su ranije glasno kritikovali SDS, konačno treba da shvate da su oni sada najodgovorniji i da moraju da nađu odgovorajuća rješenja.

-Oni zaboravljaju da su već odavno vlast i da više nemaju koga da kritikuju osim sebe, i da konačno treba da preuzmu odgovornost za ono što mjesecima propuštaju da učine, dodao je lider SDS.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *