Šarović: Apsolutno ništa od Dodikovih najava nije urađeno!

Ističe da su sve ovo krupna i stvarna pitanja koja aktuelna vlast "gura pod tepih" a koja, uz stalnu korupciju i pljačku javnih resursa, RS ozbiljno izjedaju i urušavaju i na unutrašnjem i na vanjskom planu

0
76
Šarović: Dodik svjesno proizvodi krize da skrene pažnju sa glavnih problema u RS (Foto: Internet)

Šest mjeseci nakon pompezne najave o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS, od vojske, carina, bezbjednosti i pravosuđa – očigledno smo dobili jedno veliko ništa, smatra predsjednik SDS-a Mirko Šarović, prenosi BNTV.

– Iako je na sjednici održanoj 10. decembra prošle godine donesen niz zaključaka da se u roku od šest mjeseci upute na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu RS, nekoliko ključnih zakona o vraćanju nadležnosti, jasno je bilo i tada da smo samo imali još jednu bezočno osmišljenu prevaru javnosti kako bi se skrenula pažnja sa velikih problema do kojih nas je ova vlast dovela – poručio je Šarović.

I tada sam, ponavlja Šarović, upozorio da vlast nije ozbiljna u svojoj namjeri i da je Dodik na ovaj način najmanje deset puta prevario građane RS.

Niko razuman ne bi povjerovao u njeovu priču

– I to svi znaju i malo ko dovoljno razuman je povjerovao u njegovu priču. Kao što i sada svi znamo da će odgovor na istek roka biti u stilu “evo samo što nije”… Sve do izbora.

A sva ranija velika obećanja Milorada Dodika o nezavisnosti RS, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i mnoga druga, završila su tako što su odmah po završetku izbora bila ostavljana u ladicu – pojasnio je predsjednik SDS-a.

Smišljeno proizvode krize…

Međutim, kaže on, problem nije samo u činjenici da ova vlast opstaje samo zahvljujući obmanama i proizvodnji “kriza” i straha.

– Problem, mnogo veći, je što se te krize smišljeno proizvode upravo onda kada treba dati konkretne odgovore i raditi na rješenjima stvarnih problema. Šta je sa rješenjima za Inzkov zakon, gdje je odgovor na odluku oko imovine, na nove i stare sankcije i ugrožavanje ekonomije RS, na najbržu inflaciju u regionu i nemanje nikakvih sistemskih mjera za zaštitu naroda – upitao je Šarović.

Ističe da su sve ovo krupna i stvarna pitanja koja aktuelna vlast “gura pod tepih” a koja, uz stalnu korupciju i pljačku javnih resursa, RS ozbiljno izjedaju i urušavaju i na unutrašnjem i na vanjskom planu.

– I tu više nema mjesta nikakvim predstavama za javnost upakovanim u lazni patriotizam, bile one šestomjesečne ili kako smo navikli, mnogo duže i svakodnevne – zaključuje Šarović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here