Sarajevska policija uhapsila Amara Šljivu za kojim se godinama tragalo

Za njim je raspisana Interpolova potjernica od 2016. godine zbog neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene

policija ks uhapsila je u vogosci amara sljivu za kojim je 2016 raspisana potjernica pronadjeno oruzje i drog
Za Amarom Šljivom traga se od 2016. godine

Postupajući po centralnoj potjernici Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, na području općine Vogošća su pronašli i uhapsili muškarca A. Š. (1975), saopćio je MUP Kantona Sarajevo.

Iz izvora bliskih istrazi za Faktor potvrđeno je da je uhapšen Amar Šljivo. Za njim je raspisana Interpolova potjernica od 2016. godine zbog neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene, zbog čega je osuđen na dvije godine zatvora. Pobjegao je od služenja kazne.

Privođen je i krajem 2009. godine zbog sumnje da je napao dvojicu sarajevskih policajaca. Hapšen je nekoliko puta zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavama u Sarajevu.

Kako je saopćio MUP KS, pretresena je kuća i pomoćni objekti koje je koristio osumnjičeni, te je pronađeno i oduzeto:

– četiri puške,
– jedan pištolj sa pripadajućim spremnikom i devet komada municije,
– jedna ručna bomba,
– 75 komada municije različitog kalibra,
– 11 PVC paketa marihuane, ukupne težine cca dva kilograma,
– određena količina novca u EUR valuti,
– drugi predmeti od interesa za istragu.

Uhapšen je, kako navodi MUP KS, po centralnoj potjernici Suda Bosne i Hercegovine koja je raspisana 27.04.2016. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašteni promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, kao i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Smješten je u prostorije za zadržavanje MUP-a KS. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *