Sarajevo: Jedna osoba preminula nakon ranjavanja nožem, policija traga za migrantima

1
182
Uz žurku i pucnjava (Foto: Ilustracija, arhiva)

Od tri povrijeđene osobe u noćašnjem incidentu koji se desio u ilidžanskom naselju Otes, jedna muška osoba je preminula, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.

Napad nožem desio se u ulici Barska oko 22:25 sati, a kako je ranije javljeno, tri su osobe bile povrijeđene.

Preminula osoba je državljanin BiH inicijala J. B. (1984.), dok su druge dvije osobe zadobile tjelesne povrede zbog kojih su prevezene na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržane na daljnjem liječenju na KCUS-u.

“Jedna od dvije osobe zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod druge konstatovane lakše povrede. Prema do sada prikupljenim saznanjima, u vezu s izvršenim krivičnim djelima ubistva i teške tjelesne povrede dovode se tri nepoznate osobe – migranti. Policijski službenici rade dalje na dokumentovanju i rasvjetljavanju počinjenih krivičnih djela, traganju i pronalasku izvršilaca”, navedeno je u MUP-u KS.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva KS koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem. (Klix)

1 komentar

  1. U ljudskim zajednicama gdje vlada zakon divljaštva, u ovakvom slučaju, starješine plemena bi se sklonili u pećinske zaklone da ih članovi zajednice ne bi linčovali, a u Feder. BiH državni dužnosnici koji brane migrante trebali bi pod hitno dati ostavke kao dokaz da pripadaju kulturi reda i rada, a ne kulturi ubijanja i odsjecanja glava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here