Sanjinu Sefiću 17 i po godina zatvora

0
145

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je Sanjin Sefić optuženi za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, osuđen na 17 i po godina zatvora, potvrdio nam je advokat Kerim Čelik.

Podsjećamo da se Sefić optužnicom teretio za izazivanje saobraćajne nesreće u oktobru 2016. godine u Sarajevu, u kojoj su smrtno stradale Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prenosi Avaz.

Novo suđenje u ovom predmetu uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu/nepravosnažnu presudu izrečenu Sefiću i drugima i predmet vratio Kantonalnom sudu na ponovno odlučivanje.

Ponovljeno suđenje Sefiću okončano je 13. marta završnim riječima strana u postupku, u sklopu kojih je tužiteljica tražila maksimalnu kaznu, dok je odbrana zahtijevala oslobađajuću ili, eventualno, presudu za krivično djelo počinjeno iz nehata.

Sefić je nakon zločina koji je počinio, bio u bijegu te se u Novom Sadu predao policiji, nakon čega je izručen BiH. (vijesti.ba)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here