Sanjin Sefić ipak neće na slobodu: Vrhovni sud odlučio da ide na izdržavanje zatvorske kazne

Vrhovni sud Federacije BiH donio je odluku kojom je postala pravoznažna presuda Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Sanjin Sefić osuđen zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč, saznajemo od advokatice Adele Duraković koja zastupa porodice nastradalih djevojaka.

Advokatica Duraković je danas nakon urgencije dobila odgovor iz Vrhovnog suda FBiH.

– Dobila sama od v. d. predsjednika Vrhovnog suda FBiH obavijest da je odluka donesena, da je presuda kojom je osuđen Sanjin Sefić postala pravosnažna i izvršna i da je predmet vraćen Kantonalnom sudu Sarajevo na postupanje da se Sefić uputi na izdržavanje kazne- kazala je za “Avaz” advokatica Adela Duraković te dodala da ne zna visinu kazne na koju je Sefić osuđen.
Iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda u Sarajevu, saznajemo da je presuda preinačena u odluci o kazni te je Sefiću izrečena kazna zatvora u trajanju od 16 i po godina zatvora.

Sefić je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud FBiH naložio je ponavljanje postupka, te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora na šta je upućena žalba zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine. (vb, da, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *