Sanja Renić napustila Našu stranku, jer nije dobila podršku u borbi protiv korupcije!

Članica Predsjedništva i Glavnog odbora Naše stranke te zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Sanja Renić odlučila je napustiti tu stranku.

“Nakon godina predanog, prije svega, poštenog rada, došlo je vrijeme za promjene. Teška srca odlučila sam da dam ostavku na sve pozicije u stranci, ali da izađem, i kao član, iz Naše stranke”, saopćila je.

Ističe da je odluka koju je donijela teška, ali ista je morala biti donesena kao njen lični stav, koji je, kako kaže, uvijek do sada bio donesen, ne politički, nego isključivo, kao i sve drugo, samo srcem.

Objava na Facebooku

“Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim stranka trenutno ide. ZDK je duboko ogrezao u korupciji. Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali. Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila. Nisam dobila od stranke čije sam boje odvažno nosila”, naglasila je u objavi na Facebooku.

Kaže da će, osjećajući moralnu i političku obavezu, nastaviti raditi na stvarima koje je pokrenula i koje su od velikog značaja za sve u Zeničko-dobojskom kantonu, prenosi Klix.ba.

“Svoj politički put nastavit ću zajedno sa ljudima koji su prepoznali i koji cijene moju iskrenu namjeru da ZDK bude kanton u koji se upire prstom kada se navode primjeri uspješnog privrednog i naučnog razvoja, a ne primjeri milionskih koruptivnih radnji”, zaključila je.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *