San i java: Da li je stranka (SDA) važnija od naroda (države)?

Piše: Derviš Čičko, društvenopolitički analitičar (Foto: Dženat Dreković)

Razina egoistične kataklizmičnosti gubljenja poražavajuće SDA-kleptokratske vlasti u FBiH nije mjera kvaliteta i ozbiljne reformatorske riješenosti onih koji treba da ih zamijene.

Oni su takvi kakvi jesu, ali možda su politički uvod nekim drugim osobama i politikama koji će naše razoreno društvo privesti normalnosti. To je ta jedina stvarna nada, koliko god ličila na utopiju.

Nažalost, SDA-kamarila daleko je od organizacijske i svake druge logike standardno etablirane političke stranke i bliža je svemu drugom, izuzev bavljenja javnim interesom. Jednostavno, radi se o sasvim interesno privatnoj lobističkoj paralegalnoj organizaciji mediokritetskih kriminogenih ovisnika o budžetskom i novcu javnih preduzeća.

Mahom SDA-političkim vladalačkim dugogodišnjim uticajem, uspostavljena je stranački-odabrana izuzetno moćna i nedodirljiva stotinumilionska i milijararderska bogataška novotajkunska klika, koja de facto vlada cijelim društvom, pa i onim političkim elitama koji su ih i izmislili.

(Foto: Ilustracija, internet)

Oni su spremni da svoje polukriminogeno stečeno bogatsvo brane i oružjem i tuđim “ludim” glavama.

U principu, okupljanje pred OHR-om, i pored djelimično opravdanih razloga njegovim “novoimperijalnim” šlamperajem, ponajviše je upravo na liniji antidržavne logike “stranka je važnija od naroda”.

U toj varijanti, “država” je samo kolateralna šteta privatnih interesa, čiji god oni bili. (Piše: Derviš ČIČKO, društvenopolitički analitičar)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *