Samir Jogunčić izborio finale pojedinačnog državnog prvenstva u kuglanju

Na finalni turnir državnog prvenstva plasiralo se 8 prvoplasiranih, a isto toliko igrača nastupit će iz Republike Srpske.  Veliki kuglaški spektakl nas očekuje za sedmicu dana u Brčkom
kuglasi slobode pobjedom u teslicu ostvarili treci uzastopni trijumf u premijer ligi bih te su na stopostotnom ucinku
Samir Jogunčić kao četvrti u FBiH plasirao se na pojedinačno državno prvenstvo u kuglanju (Foto: Arhiva/TL)

Nekadašnji fudbaler Slobode, Bratstva iz Gračanice, Radničkog iz Lukavca i Goražda, Samir Jogunčić, uspješan je i kuglaš.

Na finalnom takmičenju pojedinačnog prvenstva Federacije BiH, održanom minulog vikenda u Međugorju, Jogunčić je osvojio četvrto mjesto oborivši 1.189 čunjeva i zajedno sa još sedam takmičara iz Federacije, plasirao se u finale pojedinačnog prvenstva BiH.

Kuglanje, prvenstvo FBiH, Sloboda

U Međugorju su nastupila 24 najbolja kuglaša iz FBiH, koji su pravo nastupa ostvarili kroz kvalifikacije. Među njima su bila četvorica igrača iz KK Sloboda. Nermin Kasumović sa 1.117 čunjeva zauzeo je 12. mjesto, Dževad Avdić sa 1.115 čunjeva je 13-ti, dok je u posljednje vrijeme najbolji takmičar “crveno-crnih”, Senad Jogunčić, sa 1.101 oborenih čunjeva, zauzeo tek 15 mjesto.

Najbolji na turniru i novi pojedinačni prvak FBiH je Marijo Prljević iz Posušja sa ukupno 1.220 oborenih čunjeva ispred klupskih kolega Pere Petrica 1.206 i Ivana Petrica sa 1.198 oborenih čunjeva.

Kuglanje, pojedinacno prvenstvo RS
Na finalni turnir državnog prvenstva plasiralo se 8 prvoplasiranih, dok će iz Republike Srpske i Brčko Distrikta nastupiti 12 kuglaša. Veliki kuglaški spektakl nas očekuje za sedmicu dana u Brčkom (11 sati), a sve to biti realizovano putem video prenosa uživo na Youtube kanalu #arenabakarni. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *