Salko Zildžić: Nisam imao iskaznicu Obavještajno-sigurnosne agencije!

Salko Zildžić: Niti sam imao, niti je kod mene nađena iskaznica OSA-e

(Zildžić se danas obratio novinarima govoreći o hapšenju i dogovoru s Tužilaštvom – Foto: VB)

U toku je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, sjednici prisustvuje i Salko Zildžić., koji je pušten iz pritvora u Srbiji, zbog pištolja koji su mu pronašli na graničnom prelazu u Bratuncu.

Zildžić se obratio novinarima prije početka sjednice.

-Nisam nikad kažnjavan, pa sam se sporazumio sa Tužilaštvom. I da je sve stvar nesvjesne greške. Imajući u vidu da je Srbije, pooštrila zakonsku regulative kada je u pitanju oružje, I kazne su mnogo drastičnije nego u odnosu na Bosnu i Hercegovinu. Postigli smo sporazum, i osuđen sam na godinu dana kućnog pritvora. Nakon toga je ukinut pritvor, i sada čekamo dalju pravnu proceduru vezanu za međunarodne pravne sporazume između dvije države, izjavio je Salko Zildžić.

-Bio sam bukvalno turista. Desilo se to šta se desilo, ljudi su bili prekorektni prema meni. Moja prava nisu bila povrijeđena, u odnosu na koji sam sprovođen i saslušavan. I ne mogu se požaliti na odnos službenika i svih ostalih koji su bili uključeni, prema meni, dodao je Salko.

Zildžić je naglasio da njegov odlazak uz Srbiju, nije bio političke niti bilo koje druge naravi.

Zildžić je okrivio medije iz Bosne i Hercegovine da su zakomplicirali situaciju, prenose Vijesti.ba.

-Ono što je zakompliciralo ovaj trenutak jesu mediji u BiH, koji su objavljivali potpuno lažne i neprovjerene informacije. Dva puta mi je vršen pretres automobila, ono što sam imao dokumenta kod sebe sam deponirao prilikom određenja pritvora, i nigdje ne postoji nijedan pisani trag da mi je nađena službena iskaznica OSA-e. Jedino sm imao službenu iskaznicu Parlamenta FBiH, moje lične dokumente i pasoš. Sve što je bilo u meidjima na tu temu je laž, kaže Salko.

-Niti sam ikad imao, niti je kod mene nađena, niti znam na koji način je došlo do ovog pokušaja fabriciranja, zaključio je Zildžić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *