Salines Tuzla City u dva finala, juniori prvaci BiH (Foto)

Ne znamo razloge zbog čega Grad Tuzla nije prepoznao naš rad i rezultate. Imali smo nekoliko sastanak i obećanja, ali uzalud

0
341
Juniori "Salines Tuzla Cityja" novi su prvaci BiH (Foto: Klub)

Tuzlanski Futsal klub “Salines Tuzla City”  ove sezone ušao je u tri finala.  Juniroska ekipa osvojila je titulu prvaka Premijer futsal U-19 lige BiH, dok seniore naredih dana igraju finale Kupa BiH i finale Play-offa Premijer futsal lige BiH.

Sve to je ogroman uspjeh kojim se može rijetko koji sportski kolektiv pohvaliti, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog kluba.

Juniori su u  polufinalu su bili bolji od ekipe GFC „Sarajevo“ iz Sarajeva, koju su savladali rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac je bio Benjamin Smajić.

“Velika je čast biti dio ove priče i dio ove ekipe, jer smo svojim radom i trudom došli do finala i zasluženo podigli ovaj trofej. Predstavili smo grad Tuzlu i klub „Salines“ na najbolji mogući način. Ponosan sam na svoje momke, jer smo ostavili srce na terenu. Velika je stvar za sve nas i drago mi je da smo uspjeli”- kazao je Vedad Jašarević, kapiten juniorske ekipe.

Grad gluh i slijep za potrebe trofejnog kluba – sa današnje konferencije za novinare (Foto: Klub)

Stručni štab kluba odlučio je ove godine podmladiti ekipu seniora što je i učinjeno. Kako je kazao Tarik Huremović, kondicioni trener „Salinesa TC”, više od 60 posto igračkog kadra predstavljaju srednjoškolci kao što je i sam kapiten.

„Što se tiče rada sa sportašima, oni su na početku pokazali trud i zalaganje. Sve ono, dakle, što smo mi kao struka postavili pred njih. Radili su maksimalno odgovorno. I sada imamo prvi plod tih rezultata, a to je ovaj trofej Premijer futsal U-19 lige BiH“- rekao je Huremović.

Dodaje da, upravo zbog mladosti, mnogi „Salines TC” nisu shvatili ozbiljno ove sezone.

„Klub predstavlja svijetlu tačku u ovom sportu. Može biti primjer svima kako klub treba da funkcioniše, kako treba te snage da se uključe i zajednčki guraju u jednom pravcu”, zaključuje Huremović.

Ističe kako je bitno da mladi igrači upijaju znanje i iskustvo svog  trenera Predraga Rajića. Nažalost, uspjeh ovog kluba nije prepoznat u gradu i kantonu iz kojeg dolazi, te Uprava kluba danas nije krila razočarenje.

„U posljednje četiri godine imamo fantastične rezultate. Donosimo pehare. Ako nismo prvi, drugi smo. No, ne znamo razloge zbog čega Grad Tuzla nije prepoznao naš rad i rezultate. Nismo se javljali insitucijama za poomoć dok nismo ostvarili dobre rezultate. Imali smo nekoliko sastanak i obećanja. Međutim, možete provjeriti koliko smo dobili sredstava. Treba se uraditi analiza koliko je podijeljeno budžetskih sredstava svim sportskim kolektivima u gradu i kakvi su ostvareni rezultati”, rekao je Željko Tomić, član Uprave.

On podsjeća da su Jarčevi prevazišli odavno okvire BiH i da su veoma popularni u regiji gdje često igraju turnire i prijateljske utakmice i prikazuju Tuzlu i BiH na najbolji mogući način.

„Salinesu TC” predstoji druga finalna utakamica Kupa BiH, koja se igra 18. maja 2022. od 20:15 u tuzlanskom Mejdanu gdje „Salines“ dočekuje FC „ Mostar SG Staklorad“ iz Mostara.

Podsjećamo, u prvoj utakmici Mostarci su ostvarili pobjedu rezultatom 7:3.

Potom, slijedi prva utakmica finala Play-offa Premijer futsal lige BiH između istih ekipa, koja je na rasporedu 22. maja u Mostaru, od 20 sati. (Nataša Tadić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here