Sakupljanje jesenjeg “zlata” (Foto/Video)

Mašina kojim je čitav proces ubrzan, neumorno je zujala i remetila dotadašnju tišinu u kojoj su došli uživati brojni građani

0
617

Juče i danas u Gradskom parku u Tuzli, na Slatini, Sjenjaku, te brojnom drugim dijelovima grada, čistilo se lišće sa zelenih površina i trotoara.

Jučer je u Gradskom parku bila prava akcija. Posjetitelji su s pažnjom gledali kako radnici Komulaca za tili čas lišće prikupe na hrpu, a onda drugi pokupe u kamion. I tako se jedna za drugom travnata povšina iz žute bojila u zelenu.

Mašina kojim je čitav proces ubrzan, neumorno je zujala i remetila dotadašnju tišinu u kojoj su došli uživati brojni građani. Nisu negodovali, čak su gledali i bodrili skupljače lišća.

Tako je bilo i danas na Slatini, oko Doma zdravlja. Žute hrpe lišća na svakom koraku. Nekoliko radnika je neumorno radilo, jer se spremala i kiša. I sve je završeno na vrijeme. Prikupljene hrpe jesenjeg “zlata” uz Sjevernu saobraćajnicu redale su se jedna za drugom.

Tek što se lišće utovarilo u kamion i odvezlo, počela je padati kiša.

Oni dijelovi grada u kojima ovaj posao nje odrađen, doći će na red nakon kišnog perioda najavljenog za naredne dane. (ak,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here