Sajam zdrave hrane u Kalesiji: Dio novca za narod Palestine

Prema riječima organizatora ovo je do sada najsadržajniji i najposjećeniji sajam, koji je izložbeno prodajnog karaktera

u kalesiji otvoren sajam zdrave hrane dio novca ide za narod palestine
Sajam je otvoren u centru Kalesije

Domaći proizvodi poput meda, skatkiša, povrća, voća, rukotvorina te bosanske kuhinje, danas su izloženi u Kalesiji na 15. sajmu ekološki zdrave hrane. Sajam je okupio preko 60 izlagača iz cijele BiH.

Prema riječima organizatora ovo je do sada najsadržajniji i najposjećeniji sajam, koji je izložbeno prodajnog karaktera.

Svoje domaće proizvode i rukotvorine su predstavile i članice Udruženja žena “Sumejja Kalesija. Novac prikupljen od prodaje kolača i domaćih proizvoda uručit će kao pomoć narodu Palestine. Kalesijci su prepoznali njihovu humanu misiji i podržali kupovinom proizvoda.

Na sajmu su izlagači iz cijele BiH ali i Hrvatske, kazali su iz UG „Citizen“ koje je organizator manifestacije.

„Danas imamo izlagače iz cijele BiH, mi smo svoj cilj ispunili jer imamo izlagače iz Krajine, Kozarce, Zenice, također tu su izlagači iz Gunje. Naravno imamo i iz cijelog Tuzlanskog kantona izlagače. Savake godine smo sve više prepoznati i širimo se po broju učesnika, a svakako i po posjeti“ –  kazao je Mersad Hasanović, predsjednik Udruženja građana “Citizen” Kalesija.

Proizvodi koji su predstvaljeni na sajmu u Kalesiji morali su ispuniti određena načela organske proizvodnje. Pored promocije zdrave hrane, domaćih proizvoda, predstavljeni su i turistički potencijali za razvoj seoskog turizma u općini Kalesija.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *