Sačekuša u Beogradu: Upucan vođa Partizanovih navijača

1
447

Bivši vođa navijača Partizana Nenad Alajbegović zvani Alajbeg ranjen je rano jutros u ulici Narodnih heroja na Novom Beogradu. On je zadobio prostrijelnu ranu noge i prevezen je u Urgentni centar, javlja TV Pink.

Njemu su potvrđene lakše tjelesne povrede. Nepoznati napadač je u bivšeg vođu Zabranjenih ispalio više metaka, a jedan projektil ga je pogodio u nogu.

Alajbegović već ima podeblji dosije, a na teret mu se stavljala trgovina drogom. U evidenciji ima više od 60 krivičnih djela, a prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina. On je ranjen i u sačekuši 25. januara ove godine, a na njega je pucano i u junu 2019., kao i 2010. godine.

U junu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Kada je ponovo pokušano njegovo ubojstvo u blizini općine Novi Beograd 2019. godine odbio je da surađuje sa policijom.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Zabranjeni, koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom “Alkatraz”. Policajci i stručnjaci iz oblasti sigurnosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova.

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen prije 15 godina.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here