Sabrina Buljubašić novi strateški partner FK Sloboda, Sarajevo protiv nje podnijelo krivičnu prijavu!

S ciljem razvoja i unapređenja rada Fudbalskog kluba "Sloboda" potpisan je važan strateški ugovor između FK Sloboda i Dynami Sport Group

0
493
Buljubašić: Usluge jednom klubu, iz drugog podnesena krivična prijava (Foto: SC)

Bivša direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić postat će strateški partner tuzlanske Slobode, piše Klix.ba.

Nakon odlaska iz Bordo kluba, Buljubašić nije dugo bila bez posla, te je zajedno s bivšim bh. nogometašem Amerom Osmanagićem pokrenula kompaniju “Dynami Sports Group” koja se bavi različitim granama sporta, a danas je dogovorila saradnju s klubom sa Tušnja.

Ugovorom je definisana pomoć u organizacionom aspektu kluba od poslovne do nogometne strane, te predviđa koncept koji bi Slobodi trebao pomoći da se reorganizuje, sa akcentom na izgradnji stabilnog kluba.

Saradnja je dogovorena na godinu dana, a u narednom periodu klub će predstaviti novosti u pogledu koncepta saradnje i načina na koji će se promjene implementirati.

Istovremeno, FK Sarajevo je povukao krivičnu prijavu protiv bivše klupske direktorice Sabrine Buljubašić za zloupotrebu položaja, navodi također Klix.ba.

Buljubašić je 24. oktobra prošle godine napustila FK Sarajevo, a jedan od prvih poteza njene nasljednice Ajle Alimanović je bila krivična prijava protiv 33-godišnje Tuzlanke.

Bordo tim je nakon obavljene detaljne revizije poslovanja kluba iz prethodnih godina sredinom aprila podnio krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja protiv Buljubašić nadležnom Tužilaštvu u Sarajevu, no ona je povučena nakon dva mjeseca.

O ovom događaju javnost je obaviještena na službenoj stranici FK Sloboda, a informaciju prenosimo u cijelosti:

S ciljem razvoja i unapređenja rada Fudbalskog kluba “Sloboda” potpisan je važan strateški ugovor između FK Sloboda i Dynami Sport Group.

Dynami Sport Group će imati savjetodavnu ulogu iz komercijalnog/marketing i sportskog segmenta. O uspjesima predstavnice Dynami Sport Group, Sabrine Buljubašić i dobrim rukovođenjem kluba svjedoče osvojene titule, ali i pronalazak investitora i generalnog sponzora kluba.

“Već duži period tražimo osobu određenog kalibra koja će nam pomoći da se napravi iskorak. Uključivanjem gospođice Buljubašić dobijamo iskusnu osobu, pogotovo u sprotskom segmentu, koji u Bosni i Hercegovini ne obiluje velikim izborom. Naravno da smo nezadovoljni krajem sezone, nakon izvrsnog prvog dijela sezone. Ne želimo da se priča svodi samo na vraćanje dugova, nego i na iskorak prema Europi, dovođenju novih, strateških partnera u klub. Mislimo da će gospođica Buljubašić napraviti vidnu razliku. Želimo joj dobrodošlicu”, kazao je Nino Džambić, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Sloboda”.

“Tuzla je poznata po izvanrednom odnosu između zajednice i sportskih organizacija i ovom saradnjom naša ideja će biti da pokušamo izgraditi jači brend, ali gradeći ga zajedno s navijačima. Važno je razumjeti da je menadžment ključni fokus za izgradnju jakog kluba, ali ne prekomjernom potrošnjom ili finansijskim pritiskom, riječ je o klubu sa stogodišnjom historijom koji radi sa zajednicom kako bi donio uspjeh. Cilj saradnje je napraviti reorganizaciju kluba i ustabiliti njegovo funkcionisanje”, izjavila je Sabrina Buljubašić.

Sabrina Buljubašić je rođena 30. septembra 1988. godine u Tuzli. Bivša fudbalerka i reprezentativka Bosne i Hercegovine je pet godina bila na poziciji generalnog direktora FK Sarajevo i u tom periodu je osvojila duplu krunu, što predstavlja najveći klupski uspjeh. Riješila je brojne financijske probleme, a bila je uspješna i u pronalasku investitora što je i Fudbalskom klubu “Sloboda” prioritet u ovom periodu. U Španiji radi kao profesor na predmetu Sportsko pravo i menadžment, a gostujući je predavač na brojnim svjetskim događajima, stoji u informaciji FK Sloboda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here