Šabović najavio borbu za titulu, novi trofej Kupa i “što dalje u Evropi” (Foto/Video)

"Stare snage" predvode Alen Ovčina, Emir Suhonjić i Anes Bečić, te mnoštvo mlađih igrača "domaće proizvodnje"

0
299

Pripreme rukometaša tuzlanske Slobode  za narednu sezonu u domaćem prvenstvu i Evropskom kupu, počele su danas u 18 sati na stadionu Tušanj.

Među igračima koji su branili boje kluba, osvojili četvrto mjesto u prvenstvu i odbranili trofej Kupa BiH, nova lica su: Crnogorci golman Filip Borozan i Luka Barjaktarović, te Njegoš Đukić i Arsenije Bubić, poznata imena bh. rukometa.

Dakako, tu je i novi trener Zoran Kastratović, poznato ime u svijetu rukometa.

“Stare snage” predvode Alen Ovčina, Emir Suhonjić i Anes Bečić, te mnoštvo mlađih igrača “domaće proizvodnje”.

Igrače je pozdravio i poželio dobrodošlicu novim članovima RK Slobode direktor Mirza Bulić.

Predsjednik Ismar Šabović također je novim igračima poželio dobrodošlicu, a zatim je rekao da će uprava kao i do sada obezbijediti sve uslove za dobar rad, ali i za ostvarenje visokih ciljeva koje je postavila za ovu sezonu.

– Želimo titulu prvaka, ponovo odbraniti trofej Kupa BiH, te što duže ostati u Evropi – kazao je Šabović jasno i glasno.

Trener Zoran Kastratović je naglasio da ga zanima rad i disciplina. Ne voli da igrači kasne, čak je i novinarima rekao da mogu uzimati izjave 2o minuta prije treninga, kako se rad ne bi prekidao, kao danas, ali ovo je bio prvi kontakt, pa samim tim i izuzetak.

– Vaš privatni život me ne zanima sve dok ne počne da utiče na rezultate ekipe – naglasio je Kastratović, napomenuvši da o tome sami igrači moraju voditi računa.

Također je rekao da je uslov za dobre rezultate dobra fizička i taktička pripremljenost ekipe, što je, prije svih, njegov i zadatak saradnika iz stručnog štaba Damira Cipurkovića, Nedima Đuga i Mirze Kabila.

Prije nego što je Kastratović označio početak rada – trčanje atletskom stazom, razgibavanje, pa opet trčanje – suigrače je pozdravio kapiten Emir Suhonjić, poželivši da svi zajedno ostvare zacrtane ciljeve kluba.

O tome kako će se ekipa pripremati, s kim će odigrati pripremne utakmice i drugim detaljima rada u pripremnom razdoblju, objavit ćemo u posebnom tekstu.

Podsjećamo da Sloboda u Evropskom kupu već 11./12. septembra igra s grčkim timom Bianco Monte Drama 1986 iz Atine, dok je revanš sedam dana poslije. (Tekst i foto: M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here