Uklonjenu ploču sa tuzlanskog mosta posvećenu Đorđu Balaševiću, Sinan Alić opet postavio

4
455

Nakon što je pločica sa imenom Đorđa Balaševića u toku noći skinuta sa mosta koji povezuje Gradski park i Panonska jezera, stanovnik Tuzle, Sinan Alić danas je ponovo postavio novu sa istim ispisom.

Pločica sa natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“, koju je neformalna grupa građana Tuzle samoinicijativno postavila 23. februara, u toku noći je skinuta sa građevine koja povezuje centralni gradski park i kompleks Panonskih jezera, javlja Anadolu Agency (AA).

Ranije je Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla uručila rješenje Sinanu Aliću od koga je tražila da do danas u podne ukloni pomenutu pločicu. No, pločica je uklonjena pod okriljem noći, a takav potez u Tuzli je kod građana proizveo različite reakcije. Iz Grada Tuzla se o ovom događaju nisu zvanično oglašavali. U službenim aktima stoji da se inicijativa za imenovanje ulice, trga i mosta podnosi godinu poslije nečije smrti. Neformalna grupa građana iz Tuzle je samoinicijativno postavila pločicu, a Sinan Alić je u izjavi datoj komunalnom inspektoru naveo da je to on učinio.

Sve je urađeno uprkos Balaševićevoj želji da ulice, spomenici i mostovi ne nose njegovo ime.

4 Komentari

 1. Pa G-dine Sinane,kako ti se zove Organizacija na cijem si celu i ko te finansira.Bar TI bi trebao znati za PROCEDURE,ne brukaj ni sebe niti ime VELIKANA.

 2. Slažem se Zlatko, ali tek nakon sto se sklone nadgrobne ploče sa tuzlanskih ulica. Nigdje u BiH to nema. Neka mi oproste oni koji su to postavili. O 10.000 bespravnih objekata u gradu koje je Jasko amnestirao i legalizirao je obaska priča.

  • Neka Sinan zalijepi ploču na svoju vikendicu u Trakilovićima pa nek se ku?či koliko hoće. A da li je pozadina nešto drugo?
   Priča se da mu komisija GV nije prihvatila program rada Fondacije za ovu godinu, jer je sama lafina. I za to dobije 50.000 marona

   • Ljudi se sprdaju s mostom i govore Sinanov most.
    To je i bila namjera Sinanova da izazove reakciju i da sebi “digne spomenik”.
    I ostaće Sinanov most

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here