Sa bh tržišta povlači se Jana vitamin naranča happy

Sa tržišta Bosne i Hercegovine se povlači Jana vitamin naranča happy u pakovanju od 1,5 litar.

Infomaciju su potvrdili iz Agencije za sigurnost hrane BiH, a proizvođač je Jamnica Plus d.o.o., Zagreb.

S tržišta se povlače pakovanja koja su proizvedena 13. jula ove godine. Rok trajanja ovog proizvoda je 13. januara 2021. godine.

-U obavijesti dostavljenoj Agenciji navodi se da je proizvod povučen s tržišta, jer postoji mogućnost prisutnosti etilen oksida u voćnoj bazi, koja je korištena u proizvodnji istoga. Sve raspoložive informacije Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine dostavila je na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima, navedeno je na stranici.

Naš portal je već objavio da se s hrvatskog tržišta povlači “Jana vitamin narandža happy” u pet bocama od 1,5 litar sa rokom trajanja 13. januar 2022. godine, te u pet pakovanju od 0,5 litra sa rokom 20. januar 2022.

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavijestilo je u četvrtak potrošače o opozivu napitka “Jana Vitamin naranča happy” kompanije Jamnica, zbog mogućeg sadržaja etilen-oksida.

Opozivaju se, kao u i BiH, Jana Vitamin naranča happy u PET bocama od 1,5 litre s rokom trajanja 13.01.2022., te u PET pakiranju od 0,5 litre roka trajanja 20.01.2022.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *