S tržišta BiH povučeni krekeri zbog ozbiljnog rizika po zdravlje

Potrošači se pozivaju da prestanu koristiti navedeni proizvod te da se jave nadležnim inspekcijskim tijelima ukoliko su ga kupili kako bi se spriječile eventualne zdravstvene komplikacije
sa trzista u bih povuceni slani krekeri zbog potencijalnog rizika po zdravlje
Ako imate ove krekere nemojte ih konzumirati (Foto: ASHBiH)

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine (ASHBiH) obavještava javnost o povlačenju proteinskih krekera s chia sjemenkama i sjemenkama lana pod brendom “YUKYBIO” s tržišta BiH zbog potencijalnog ozbiljnog rizika po zdravlje.

Prema informacijama dobivenim od Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), u ovim proizvodima utvrđena je prisutnost nedeklariranog mliječnog proteina, što može predstavljati ozbiljan rizik za potrošače koji su alergični na mliječne proteine.

ASHBiH ističe da proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika o pružanju obavijesti potrošačima o hrani te su sve relevantne informacije prema važećim propisima proslijeđene nadležnim inspekcijskim tijelima u BiH radi poduzimanja potrebnih mjera.

Potrošači se pozivaju da prestanu koristiti navedeni proizvod te da se jave nadležnim inspekcijskim tijelima ukoliko su ga kupili kako bi se spriječile eventualne zdravstvene komplikacije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *