S područja Velike Kladuše izmještena 44 migranta u prihvatni centar Miral

0
65
migranti prebacivanje kamp
Migranti iz Velike Kladuše izmješteni u prihvatni centar Miral (Foto: Ilustracija)

Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području općine Velika Kladuša te su izmjestili migrante s lokacije Ćurića Brod u privremeni prihvatni centar Miral.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a USK-a, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na lokaciji Ćurića Brod, općina Velika Kladuša, gdje su zatekli 44 migranta, od kojih je najviše državljana Bangladeša i Afganistana.

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Miral, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te obezbjeđeni: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

“Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog kantona”, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here