Ruski rukometaš Kayumov: Učim bosanski i već mogu razumjeti razgovor igrača i trenera (Foto)

0
878

Malu koloniju stranaca u ekipi tuzlanske Slobode odnedavno je povećao ruski rukometaš, Rashit Kayumov Damirovič (25), koji igra na poziciji srednjeg i lijevog beka.

Snažan, visok 190 cm, dolazi iz Perma, središnjeg, milionskog grada Permske oblasti, gdje je nosio dres ekipe Permski medvedi. Oženjen je, ima dječaka, supruga i on, kažu suigrači, uskoro očekuju novu prinovu, djevojčicu.

Debitovao je u Mejdanu protiv ekipe Gračanice, kada je zabio tri gola i najavio je da će biti bitan igrač u tuzlanskom rukometnom “stroju”.

-Bio sam jako sretan zbog poziva iz inostranstva i, nakon razgovora sa porodicom, odlučio sam doći u Tuzlu. Gledajući kako moja nova ekipa izgleda na terenu, stekao sam dojam da su igrači vrlo sigurni u sebe, ali isto tako da je svako jak u individualnoj igri – kaže Kayumov za Tuzla LIVE.

Napominje da je jako dobro prihvaćen u ekipi i na tome se zahvaljuje svim suigračima i ljudima iz kluba.

-Moram priznati da je Sloboda jako prijateljski i zabavan tim. Istina, još ne mogu u potpunosti komunicirati sa građanima, jer tek učim bosanski jezik. No, kada je u pitanju tim, na početku smo razgovarali na engleskom, a sada već polako prelazim na bosanski. Sad lakše mogu razumjeti razgovor koji vode igrači i trener, kao i šta tačno trener želi od mene na parketu – objašnjava ruski rukometaš.

Dodaje da u timu pronalazi „poveznice“ i da sa svakom igrom tim postaje sve bolji.

-Najviše od svega mi se sviđa što na svakom treningu održavamo visoki intenzitet, gdje svaki igrač daje sve od sebe, u svakom momentu. Ono što je najbitnije, iz dana u dan rastemo kao igrači, čime postajemo bolji kao tim – ističe novi igrač „crveno-crnih“.

Zadovoljan je organizacijom u tuzlanskom klubu, gdje je, kaže, sve osigurano za napredak igrača i podređeno rastu ekipe.

– Vrlo sam motiviran da pokažem svoju najbolju igru i da ostvarim ciljeve koje je postavila Uprava pred ekipu, ali i mene. Na kraju, želim se zahvaliti i navijačima Slobode koji su me prihvatili kao nekog svog – rekao je Kayumov na kraju razgovora za Tuzla LIVE.

Podsjetimo, Kayumov je do sada nastupio za Slobodu na tri pripremne utakmice (dva puta Gračanica i Osijek), postigavši 10 golova. (M. Petrović, tl – Foto: mpt)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here