Rukometni savez BiH prešao u nove prostorije, imenovan i novi generalni sekretar

Jučer je održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u novom sazivu. Krovna kuća bh. rukometa dobila je nove kancelarije, a imenovan je i novi generalni sekretar RS BiH.

“Nakon realno sagledanih stvari i problema bh. rukometa, polako izlazimo iz toga i nalazimo put ka ozdravljenju rukometa. Mislim da smo trajno riješili problem kancelarije RS BiH. Kancelarije naše kuće rukometa će se u naredne četiri godine biti u biznis-centru WOG u Vogošći, tako da će uposlenici RS BiH po prvi put imati moderne prostorije kakve dolikuju Rukometnom savezu BiH”, rekao je predsjednik RS BiH Kenan Magoda.

“Da pojasnim, proteklih 10 godina, nijedna KM nije odvojena za prostorije u Ćemaluši u Sarajevu, koje su se iznajmljivale od Energoinvesta. To je bio jedan od razloga što je RS BiH doslovno izbačen od Energoinvesta, koji je u vlasništvu Vlade FBiH”, kaže Magoda.

Novi generalni sekretar saveza će biti Nedim Arnautović, sudija sa EHF značkom.

“Ono zbog čega sam istinski sretan jeste da smo pronašli adekvatnu osobu koja će obnašati poziciju generalnog sekretara. Radi se o Nedimu Arnautoviću, čovjeku koji je EHF sudija, koji je itekako mlad, sposoban i elokventan. Čovjek je koji izuzetno poznaje situaciju u bh. rukometu, u svojoj karijeri nema nijedne mrlje i sigurno će biti jedan od ozbiljnih pokretača rada sekretarijata.

Pored Nedima, u kancelariji RS BiH su još dvije osobe, tako da smo konsolidovali redove kada pričamo o radu i funkcionisanju saveza. RS BiH više od četiri godine nije imao generalnog sekretara, bio je zasnovan na jednoj uposlenici, koja je davala nadnaravne mogućnosti, i tu je bilo nekoliko ljudi, koji su takoreći volonterski pomagali rad RS BiH, tako da je ovo sve sada ozbiljan iskorak, pa sam siguran da će i skupština ovo podržati”, ističe Magoda.

Rukometni savez BiH konačno je i zvanično dobio novog generalnog sponzora, te je potpisan ugovor sa BH Telecomom. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *