Rukometaši Vogošće PH prvi finalisti Kupa BiH (Foto)

Ekipa Vogošće sutra će u finalu igrati s pobjednikom drugog polufinalnog susreta između Slobode i Izviđača CO

0
258

Rukometaši Vogošeć Poljine Hills prvi su finalisti Kupa BiH čija se završnica igra u tuzlanskom Mejdanu.

Vogošćani su u prvom polufinalu pobijedili ekipu Gračanice rezultatom 26:25 (13:10) i u borbi za trofej RS BiH čekaju boljeg iz susreta Sloboda – Izviđač CO, koji počinje u 18 sati.

Igrači Adema Bašića vodili su od početka do kraja, uz više “egala” u  ranoj fazi utakmice, te u završnici.

Najveću prednost Vogošća je imala u 35. minuti (16:10), ali su puleni trenera Damira Doborca u 54. minuti stigli do poravnanja rezultata – 22:22.

Potom su Vogošćani ponovo došli do osjetnijeg vodstva (23:26 u 58.), a Gračanlije su u 59. ponovo došli na gol zaostatka (25:26).

Nakon što Vogošća nije iskoristila zadnji napad, ali ni Gračanica svoj s vremenom od nekoliko sekundi, radovali su se igrači i treneri Vogošće Poljina Hills.

Strijelci za pobjednički tim: Ivan Benić 6, Šerif Baraković i Adnan Isaković po 4, Duško Čelica, Ibro Jelačić i Ermin Ombaša po 3 gola, dva je postigao Bekir Džemidžić, a jedan Kerim Semić.

Za ekipu Gračanice pogađali su: Omer Mehmedović 7, Boris Bosić 5, Adi Mehmedčehajić 4, Damir Kadrić 3, Dušan Živanov 2, dok su po jedan gol postigli Adi Džinović, Edvin Dželilović, Azer Musić i Aleksa Radičević. (mp – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here