Rukometaši Slobode u “šeširu” za Evropski kup

Bit će ovo prvi službeni međunarodni nastup Slobode poslije 1996. godine, kada je kao prvak BiH igrala u Ligi šampiona protiv slavne Steaue.

0
389
RK Sloboda_kup
Ekipa Slobode s osvojenim Kupom BiH iz prošle godine (Foto: Darko Zabuš, arhiva)

Rukometaši tuzlanske Slobode igrat će ove sezone u Evropskom kupu, potvrđeno je u EHF-u.

Naime, objavljeni su “šeširi” za ovo takmičenje koje se od prošle sezone zove Evropski kup (ranije je bio Challenge Cup), a u jednom se nalazi i Sloboda, potvrdio nam je Emir Osmanović, tajnik tuzlanskog kluba.

U “šeširima” se nalaze 74 ekipe što je čak 23 više nego prethodne sezone. Bosnu i Hercegovinu će pored Slobode predstavljati Izviđač CO, Borac M:tel i Sloga Doboj.

– Sloga i mi krećemo od prvog kola. Mogući protivnici su nam: RK Metaloplastika (Šabac, Srbija), KH Prishtina (Kosovo), JD Techniek Hurry-up (Nederland), Raimond Sassari (Italija), Lokomotiv G. Oryahovitsa (Bugarska), Bianco Monte Drama 86 (Grčka), Dukla Praha (Češka),Sloga (Doboj), Apoel (Kipar), Motor-Polytekhnika (Ukrajina), Selfoss (Island), HB Käerjeng (Luksemburg), Holon Yuvalim HC (Izrael), HB Westwien (Austrija), Granitas-Karys (Litva) – rekao je Osmanović za TuzlaLIVE.

Utakmice prvog kola na rasporedu su 11/12. septembra, dok su uzvratni susreti planirani za 18./19. septembar.

Izvlačenje parova obavit će se 20. jula u Beču.

Bit će ovo prvi službeni međunarodni nastup Slobode poslije 1996. godine, kada je kao prvak BiH igrala u Ligi šampiona protiv slavne Steaue.

Oba susreta odigrana su u Bukureštu, u prvom je slavila Steaua (30:24), a u drugom Sloboda (24:25).

Igrače Slobode u Evropskom kupu predvodit će nedavno imenovani trener, Zoran Kastratović. (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here