Rukometaši Slobode u Grčku putuju u četvrtak

Utakmica Bianco Monte Drama 1986 - Sloboda igra se u dvorani A.P.K.Krachidis u Drami od 17 sati po našem vremenu

0
186
Alen Ovčina i Muharem Milkunić u prvoj utakmici Grcima su zabili 13 golova (Foto: D. Zabuš)

Rukometaši tuzlanske Slobode spremaju se za revanš susret 1. kola EHF Europa Cupa, koji protiv grčke ekipe Bianco Monte Drama igraju u subotu, 18. septembra.

Kao to je poznato, Tuzlaci na uzvrat odlaze s pristojnom zalihom od šest golova, jer su minule subote u Mejdanu Grke pobijedili rezultatom 29:23.

Ovo je bila druga evropska pobjeda “solara” u tri dosadašnja nastupa, pošto su prije 25 godina u Bukureštu, u pretkolu Lige prvaka, savladali Steauu 25:24, ali im to nije bilo dovoljno za prolaz u 1. kolo.

Za očekivati je da će ovoga puta uspjeti odbraniti prednost od šest golova, te da će proći u narednu rundu takmičenja. Jasno je da mogu s obzirom na to da su u Mejdanu bili na korak do prednosti s dvostrukom gol-razlikom.

“Ekspedicija” Slobode na put u Grčku kreće u četvrtak ujutro autobusom. Posljednji trening pred polazak imat će sutra od 14:30 do 16 sati, saznaje TuzlaLIVE.

Utakmica Bianco Monte Drama 1986 – Sloboda igra se u dvorani A.P.K.Krachidis u Drami od 17 sati po našem vremenu.

Iz Slobode kažu da postoji mogućnost live prenosa, ali za sada još ne mogu potvrditi.  Obećali su, kada saznaju, da će javiti ili objaviti na službenoj Facebook stranici RK Sloboda. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here