Rukometaši Slobode protiv Hercegovine nastavili niz prvenstvenih uspjeha (Foto)

ponovo su domaći zapeli, s par golova otišli su na nedostižnu razliku i na kraju 30:25. Sasvim solidno protiv ekipe koja se bori za opstanak

(Luka Knežević, RK Sloboda, postigao je tri gola – Foto: Darko ZABUŠ)

Može se slobodno reći da je pobjeda Slobode protiv Hercegovine iz Nevesinja, u 19. kolu Premijer lige BiH, rezultatom 30:25 (11:10), bila potpuno rutinska.

Igrali su punim tempom koliko je trebalo, osvojili su nove bodove i to je najvažnije.

Da nije sve izgledalo sjajno i bajno, vidjelo se u prvom poluvremenu, kada gosti nisu igračima Mirka Mikića dali nimalo predaha. Bilo je 3:3 u 10. minuti, Sloboda je u 14. sa 7 metara povela 5:4, a u 26. minuti na semaforu nevjerovatnih 10:10! Gosti žilavi, borbeni, odbrane su uglavnom dobro radile, u napadu je bilo poteškoća.

Deset minuta nastavka bio je najbolji period igre tuzlčanskog tima: brzo, efikasno, odgovorno. U tom periodu postigli su 10 golova, primili samo 2, i plus 10 golova razlike.

Bilo je i +11 u 44. minuti (24:13), a onda je uslijedio period u kojem su gosti uzvratili. Najprije serijom 0-4 u 49. minuti (24:17), da bi u 53. minuti rezultat glasio 26:22.

No, ponovo su domaći zapeli, s par golova otišli su na nedostižnu razliku i na kraju 30:25. Sasvim solidno protiv ekipe koja se bori za opstanak, ali koja je veoma žilava i koja zna pomrsiti račune mnogo jačima.

Strijelci za Slobodu: Gabrieri, Skopljak (4 sa 7 m), Grubić po 5 golova, Mišetić 4, Knežević i R. Čajić po 3, Dragičević 2, te po jedan gol Lukić, Bulčjina i Pavlak.

U ekipi Hercegovine Babić je postigao 6, Čabrilo 5, a Bašić 4 gola. (tl – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *