Rukometaši bosanskohercegovačke reprezentacije posjetili Vladu TK

Delegacija Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, predvođena selektorom Tonijem Čolinom posjetila je danas Vladu Tuzlanskog kantona i premijera Irfana Halilagića. Podsjećamo, rukometna reprezentacija boravi u Tuzli, gdje se priprema za sutrašnju drugu utakmicu predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Prije svega premijer je, u ime Vlade Tuzlanskog kantona koja je i podržala odigravanje ovog meča, igračima zaželio dobrodošlicu u Tuzlu i Tuzlanski kanton, te i pored nešto lošijeg rezultata iz prve utakmice u Grčkoj, igračima čestitao na zalaganju.

„Reprezentacija prolazi kroz period rekonstrukcije i podmlađivanja. Uz peh povreda koje su zadesile određene standardne igrače, moramo imati razumijevanja da su u proteklom periodu reprezentaciju napustili određeni igrači koji su bili stubovi i nosioci igre. Njima se svakako moramo zahvaliti na svemu što su uradili za rukomet, za sport i cjelokupnu državu Bosnu i Hercegovinu, ali njihov odlazak otvorio je prostor nekim novim igračima. Prostor u kojem će nove generacije dobiti priliku da sazriju, da se dokažu i na sebe preuzmu odgovornost. To je paralele koju možemo povezati i sa trenutnim sazivom Vlade Tuzlanskog kantona. Tu priliku moramo prepoznati kao izazov, i uhvatiti se u koštac sa svim poteškoćama, prevazići i neke privremene nešto lošije rezultate, poput te utakmice u Grčkoj, te u konačnici postići zacrtani cilj“, kazao je premijer Halilagić, te reprezentativcima zaželio da u Mejdanu sutra pruže „mušku utakmicu, da se bore za svaku loptu, ostave srce na terenu, a publika će to prepoznati i u konačnici rezultat neće izostati“.

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vojislav Rađa se zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona za podršku pružila za održavanje ove utakmice.

„Tuzlanski kanton je uvijek bio dobar domaćin i mi u Mejdanu očekujemo onu poznatu tuzlansku atmosferu, te da nam navijači i podrška sa tribina budu osmi igrač. Mi ćemo se sigurno borbom i zalaganjem odužiti za pažnju koja je iskazana prema igračima i Reprezentaciji“, kazao je Rađa.

Uz premijera današnjem sastanku je prisustvovala i ministrica kulture, sporta i mladih Ivana Mijatović, dok su uz selektora Čolinu i člana UO Rađu, današnjem sastanku prisustvovali i predsjednik Rukometnog saveza TK Alija Hasić, kondicioni trener u reprezentaciji Muris Đug, trener golmana Mario Blažević, te igrači Alen Ovčina, Benjamin Burić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *