Rukometaši BiH odradili posljednji trening, sutra gostuju u Njemačkoj

0
295
Šuman očekuje obje pobjede protiv Estonaca (Foto: Arhiva)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će utakmicom protiv selekcije Njemačke otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu koje će se održati 2022. godine.

Selekcija Bosne i Hercegovine u Njemačku putuje desetkovana zbog velikih problema koje je selektoru Šumanu napravila pandemija koronavirusa. Naša selekcija u Njemačku će otputovati sa svega 11 igrača, a Rukometni savez BiH jučer je od EHF-a i Rukometnog saveza Njemačke zatražio odgodu utakmice, ali je odgovor bio negativan.

Jutros su reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili posljednji trening pred put u Njemačku, a na gostovanje kod favorita u našoj grupi trebali bi otputovati u popodnevnim satima, prenosi N1.

Šuman će za utakmicu s Njemačkom na raspolganju imati ovih 11 igrača: Benjamin Burić, Alen Ovčina, Srđan Predragović, Nikola Prce, Igor Mandić, Ivan Karačić, Ajdin Zahirović, Mirko Herceg, Haso Ćosić, Luka Perić, Gafar Hadžiomerović.

Utakmica s Njemačkom na rasporedu je u 16:15 sati, dok tri dana kasnije u Bugojnu dočekujemo Austriju. Osim ovih selekcija u našoj grupi je i selekcija Estonije. Plasman na Euro izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe i četiri od osam najbolje trećeplasiranih reprezentacija. (tl, foto: rksbih)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here