Rukomet: Sloboda u drugom poluvremenu “pregazila” Krivaju (Foto/Video)

U nastavku je "laka konjica", kao i mnogo puta u ovom prvenstvu, pokazala da je "nabijena" kondicijom i taktikom i doslovce je "pregazila" goste iz Zavidovića

0
142

Ubjedljivu pobjedu ostvarila je tuzlanska Sloboda, večeras u Mejdanu, u sklopu 23. kola Premijer lige BiH, protiv rukometaša Krivaje iz Zavidovića, rezultatom 40:30 (18:17).

Nije prvo poluvrijeme ukazivalo da će ovo biti rutinska pobjeda Tuzlaka, jer su gosti pružili žilav otpor, čak su na trenutke imali prednost. U samom finišu Sloboda je minimalno vodstvo gostiju anulirala i riješila ovaj dio susreta u svoju korist – 18:17.

U nastavku je “laka konjica”, kao i mnogo puta u ovom prvenstvu, pokazala da je “nabijena” kondicijom i taktikom i doslovce je “pregazila” goste iz Zavidovića, ostvarivši tako novu ubjedljivu pobjedu. Neuhvatljiv je za goste bio Alen Ovčina koji je upisao 11 golova, dok su odličan učinak imali i Suhonjić sa 8, te Bečić sa 7 golova.

U raspoloženoj domaćoj postavi posebno raspoložen bio je golman Zdravko Čajić koji je upisao 19 odbrana.

Ekipu Siniše Markote do pobjede su vodili: Ovčina 11, Suhonjić 8, Bečić 7, Bubić i Jusić po 3, Pavlak, Đukić i Đurović po 2 gola, a po jedan su postigli Karahodžić i Pirić.

U ekipi krivaje po 7 golova postigli su Omerčević i Sarajlić, a dva manje Mehić.

Sloboda je učvrstila poziciju na 2. mjestu prvenstvene tabele, sada sa 31 bodom, dok je Krivaja ostala na 19.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here