Rukomet: Poznati protivnici i termini pripremnih utakmica Slobode

Sloboda će prvu službenu utakmicu odigrati u okviru EHF Cupa, u Tuzli 11./12. septembra protiv grčke ekipe Bianco Monte Drama 1986 iz Atine

0
514
RK Sloboda
RK Sloboda: Visoki ciljevi u novoj sezoni (Foto: Darko Zabuš)

Rukometaši tuzlanske Slobode započeli su pripreme za novu sezonu 2. augusta i za sada, kako saznajemo, sve protiče u najboljem redu i radu.

Novi trener Zoran Kastratović najavio je da će “crveno-crni” do prvog službenog nastupa odigrati veći broj pripremnih utakmica.

Evo rasporeda test-utakmica i protivnika:

18. august: Maglaj (Maglaju)
21. august: Turnir u Tešnju uz sudjelovanje Slobode, Gradačca, Dervente i Bosne (Tešanj)
24. august: Gračanica (Mejdan, Tuzla)
27. august: Jugović (Kać)
28. august: Proleter (Zrenjanin)
4. septembar: Spačva Vinkovci (Mejdan, Tuzla)

– U dvoranu Mejdan smo ušli prije šest dana. Sve ide po planu. Svi momci daju maksimum na treninzima i trener Kastratović je zadovoljan radom, zalaganjem i ponašanjem igrača – prenio je TuzlaLIVE utiske o toku priprema direktor kluba, Mirza Bulić.

Podsjećamo, Sloboda će prvu službenu utakmicu odigrati u okviru EHF Cupa, u Tuzli 11./12. septembra protiv grčke ekipe Bianco Monte Drama 1986 iz Atine.

Uzvratni susret je susret sedam dana kasnije u Atini.

Bolji iz ovog meča sastat će se sa ekipom AC Diomidis Argous također iz Grčke.

Na početku priprema, predsjednik UO Slobode, Ismar Šabović, najavio je novi iskorak ekipe, odnosno, borbu za naslov prvaka BiH, odbranu trofeja Kupa BiH, te što duži nastup u EHF Cupu. (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here