RUKOMET: Kadić izvršio prozivku, svi novi igrači u “stroju” (Foto)

0
703

Na stadionu Tušanj večeras je obavljena “prozivka” rukometaša Slobode, a nakon pozdravnih riječi člana UO Adija Rizvića, sportskog diretora Mirze Bulića i trenera Davora Kadića, održan je prvi trening.

Na atletsku stazu izašlo je 21 rukometaš, među kojima i šest novih igrača: lijevo krilo i reprezentativac BiH, Alen Ovčina, desno krilo Amar Husejnović, njih dvojica su, u stvari, povratnici u redove “solara”; zatim, lijevi bek i juniorski reprezentativac Edin Klis, srednji bek Adnan Tufekčić, pivot Damir Halilković  i golman Dražen Stojanović, nekada najbolji golman hrvatske lige.

Osim novih igrača, prvi trening odradili su još: Amir Imamović, Bakir Pirić, Eldin Vuković, Emir Suhonjić, Ermin Jusić, Harun Djana, Ismar Bajrić, Jasmin Nurkanović, Mirza Jusufović, Muharem Milkunić, Omar Karahodžić, Renato Čajić, Tarik Fares, Tarik Okanović i Zdravko Čajić.

U izjavi za medije Kadić je ponovio ono što je prije dva dana rekao u razgovoru za TuzlaLIVE, a to je da će se pripreme odvijati na stadionu Tušanj, Ilinčici i Slanoj Banji, dok će ulazak u dvoranu zavisiti od toga u kojem vremenu će, nakon poplave, biti isposobljene dvorane Mejdana za redovne treninge.

– Sada imamo ekipu koja je spoj iskustva i mladosti. Novi igrači će pomoći da ostvarimo ambicije u prvenstvu, a one su visoke, evropske, jer Tuzla i Sloboda zaslužuju visoko mjesto u BiH rukometu – rekao je Kadić.

Osim Kadića i Bulića, početku rada prisustvovali su i ostali članovi stručnog štaba Nedim Đug, Damir Cipurković i Mirza Ovčina, saradnik Miki Babović, te tajnici kluba i ekipe, Ademir Hajdarhodžić i Emir Osmanović, brzi PR kluba.

Za sada nije poznat raspored odigravanja pripremnih utakmica Slobode, ali je Kadić rekao da će odigrati najmanje pet-šest, možda sudjelovati i na nekom turniru.

Prvenstvo bi trebalo početi u drugoj polovini septembra, a dvije sedmice prije toga trebale bi se odigrati susreti završnice Kupa BiH. Kao što je poznato, Sloboda u polufinalu igra protiv Borca m:tela. (Tekst i foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here