Rudnik soli Tuzla: Radnici firme “Mining & Drilling” počinju bušenje

Dozvola za početak rada na bušenju došla je nakon što je izvšen tehnički prijem rudarske opreme i postrojenja

6
584
Dozvola za početak rada na bušenju došla je nakon što je izvšen tehnički prijem rudarske opreme i postrojenja (Foto: TuzlaLIVE)

Nakon kontraverznih dešavanja u vezi s novih osam bušotina u Rudniku soli u Tuzli, stižu ohrabrujuće vijesti iz tog strateškog državnog preduzeća.

Pripremni, višednevni poslovi u Rudniku vezani za transport, postavljanje mehanizacije i opreme na mjestu otvaranja novih bušotina, završeni su.

Također, federalni rudarski inspektori dali su dozvolu da od danas poduzeće “Mining & Drilling” iz Gračanice sa kooperantima može početi sa bušenjem.

Dozvola za početak rada na bušenju došla je nakon što je izvšen tehnički prijem rudarske opreme i postrojenja. Taj dio zakonske obaveze izvršila je Komisija za prijem koju čine po dva člana iz Rudnika soli, firme “Mining & Drilling” i dva iz Federalne rudarske inspekcije, saopćio nam je prokurator gračaničke firme, Dženan Mujkić. (E.A.)

6 Komentari

  1. Jakotuzlak tesko je od internetskog bota i dupeuvlakaca vladajuce oligarhije poput tebe ocekivati bilo kakav drugi komentar. Pa da rezimiramo : nabavka provedena u potpunosti u skladu sa pravilnikom o nabavkama, ispostovana tenderska procedura javnog oglasa, odbor za reviziju dao pozitivno misljenje na proceduru, uprava donjela odluku o nabvaci, nadzorni odbor odobrio nabavku, ministarstvo odobrilo nabavku. Najveci strucnjaci rudarstva i geologije su radili na ovom projektu mukotrpno skoro godinu dana. Za izvodjaca radova odabrana firma sa milion maraka povoljnijom ponudom od drugoplasiranog ali kako to objasnitu botu kakav si ti. Hvala gospodinu Avdicu sto prati ovu temu.

  2. Malo o javnim nabavkama – sve se moze srediti, namjestiti, argumentirati i odbaciti kao nepovoljno dokle god iznad tebe postoji osoba sa pravom potpisa, tj autorizacije…u lopovsko-plemenskim zajednicama kojima drma elita sastavljena od dojucerasnjih poderanih cipela, a danas uzivalaca morskih plodova, svaka nabavka bice legalna….kao sto je i svaka puska ubojita v rukah Mandusica Vuka

  3. E jesi se prozvao ničim izazvan. Makar jedan argument kontra činjenice da je cuvena firma sa dva zaposlena dobila ovaj posao. Puno vas se ugradilo, a bara plitka. Spremal se kakav doktorat na evom poslu, enak pitam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here