Ronaldo potpisao najveći ugovor u istoriji fudbala!

Cristiano Ronaldo (37) novi je igrač Al Nassra, prvoligaša iz Saudijske Arabije.
Potpisao je ugovor na dvije i pol godine te će mu godišnja plaća iznositi oko 200 miliona eura, ali u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora, javlja Fabrizio Romano. To je najveća plaća u istoriji fudbala te će tako Ronaldo tokom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

Ronaldo je više od mjesec dana bio bez kluba nakon što je 22. novembra sporazumno raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Ondje je cijeli prvi dio sezone bio u drugom planu te se zatim otvoreno pobunio protiv trenera Erika ten Haga i klupskog vodstva.

“Povijest u nastajanju. Ovaj potpis će nadahnuti naš klub da postigne još veće uspjehe, ali nadahnut će i našu ligu, našu naciju i buduće generacije, dječake i djevojčice, da budu najbolje verzije sebe. Dobrodošao u svoj novi dom, Cristiano”, objavili su iz Al Nassra.

“Uzbuđen sam zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugoj državi. Vizija Al Nassra je vrlo nadahnjujuća. Uzbuđen sam pridružiti se saigračima i pomoći ekipi da postigne još uspjeha”, izjavio je Ronaldo nakon potpisa.

Ranije se nagađalo i da bi Ronaldo zapravo trebao potpisati ugovor do 2030., s tim da ga onaj igrački veže do 2025. godine. Uz ulogu igrača bio bi i ambasador za zajedničku kandidaturu Saudijske Arabije, Egipta i Grčke za Svjetsko prvenstvo 2030. godine. Također, ponuđena mu je i upravljačka uloga u klubu pa će moći birati trenera koji bi potom bio doveden u klub te preuzeo njega i ekipu. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *