Roditelji prijavili četiri ovce za upis u školu kojoj prijeti zatvaranje

Roditelji su popunili prijave za svakog novog četvoronožnog učenika, sa datumima rođenja i imenima roditelja i predali ih nadležnoj opštinskoj službi i francuskom ministarstvu prosvjete
na sjeveroistoku francuske roditelji 4 ovce prijavili kao ucenike u znak protesta radi odluke o zatvaranju skole
Ovcama je dozvoljen boravak u školskom dvorištu (Foto: Ilustracija)

Zbog nedostatka đaka i najavljenog zatvaranja jednog odjeljenja u školi u departmanu Mosel na sjeveroistoku Francuske, roditelji učenika su podnijeli prijave za upis četiri ovce za sljedeću školsku godinu, prenijeli su lokalni mediji.

Kako prenosi lokalni list, ovaj potez roditelja bio je originalan način protesta protiv najavljenog zatvaranja jednog odjeljenja u ovoj školi, prenosi portal BFM TV.

Roditelji su popunili prijave za svakog novog četvoronožnog učenika, sa datumima rođenja i imenima roditelja i predali ih nadležnoj opštinskoj službi i francuskom ministarstvu prosvjete.

U prijavama su navedena i četiri imena: Džon Dir, Margarit DiprE, Fil Tendi i ValErian Dešan, koja asociraju na svakodnevni život ovaca.

U međuvremenu je objavljena gradska uredba kojom se poziva na „brigu o kvalitetu nastave“ i zahtjeva da se „rundavim učenicima dozvoli da borave u školskom dvorištu“. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *